×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yaşar Kemal Caddesi açıklaması

AK Parti tarafından yöneltilen Yaşar Kemal Caddesi sorularına Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Gündem 31/03/2021 16:36 31/03/2021 16:37

A- A+

Eskişehir’de şehir içi trafiğin rahatlatılmasına yönelik olarak AK Parti il yönetimi tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen Yaşar Kemal Caddesi ile ilgili olarak Büyükşehir’den çarpıcı açıklama geldi. Büyükşehir tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu Yaşar Kemal Caddesi’nin uzatılarak Seyitgazi yoluna bağlanması çalışmalarının 2020 yılında başlatıldığı ifade edildi.

Teşekkür edildi cevap verildi

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bir süredir iktidar partisi yerel yöneticileri tarafından Yaşar Kemal Caddesi’nin uzatılarak Seyitgazi Yolu’na bağlanmasının, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağına yönelik açıklamalar yer almakta olup, konunun AKP yerel yöneticileri tarafından gündeme getirildiği ve önerildiği şeklinde yansıtılmaktadır.  AKP yerel yöneticilerinin hassasiyetlerine ve önerilerine teşekkür etmekle birlikte, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Yaşar Kemal Caddesinin uzatılması önerisine sessiz kaldığı gibi bir algı tamamen yanlıştır” denildi. 

Çalışmalar 2020’de başlamış

Yapılan açıklamada söz konusu Yaşar Kemal Caddesi ile ilgili Odunpazarı Belediyesi tarafından imar uygulaması yapıldığı Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından da 21 Ekim 2020 tarihinde de parselasyon planının onayladığı uygulamanın Eskişehir Kadastro Müdürlüğü tarafından kontrol aşamasında olduğu ifade edildi.  Açıklamanın son bölümünde ise şu görüşlere yer verildi; “Kontrol işlemlerinin tamamlanmasını müteakip tapu tescil işlemleri tamamlanarak Yaşar Kemal Caddesinin uzatılacak bölümündeki araziler kamu eline geçecektir. Açıktır ki, söz konusu alanların özel şahıslara ait olması nedeniyle yerine getirilmesi gereken iş ve işlemler vardır ve bunlar belli bir zamanı almaktadır. Ancak, Yaşar Kemal Caddesinin uzatılmasına yönelik çalışmalara geçtiğimiz 2020 yılı içinde başlanmıştır.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024