×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türk Dünyası'nın Sesi Turan Ethno-Folk Müzik Grubu Hayranlarıyla TÜDAM’da Buluştu

Etnik müziğiyle izleyenleri büyüleyen Kazakistanlı Turan Ethno-Folk müzik grubu, Eskişehir Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÜDAM) ağırlandı.

Kültür Sanat Yaşam 19/10/2023 12:26 19/10/2023 12:26

A- A+

Etnik müziğiyle izleyenleri büyüleyen Kazakistanlı Turan Ethno-Folk müzik grubu, Eskişehir Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÜDAM) ağırlandı.

Grup üyeleri ile TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya moderatörlüğünde söyleşi de gerçekleştirdi. Söyleşide sevenleriyle buluşan grup, merak edilen soruları cevapladı ve mini bir konser verdi.

TÜRK DÜNYASI'NIN KÜRESEL SESİ 
2008 yılında konservatuar öğrencileri tarafından kurulan Turan Ethno-Folk Müzik Grubu, sadece Kazakistan'ı değil tüm Türk Dünyası’nı temsil etme hedefiyle yola çıktı. İlhamlarını Türk Dünyası’nın köklü enstrümanlarından ve benzersiz seslerinden alan grup, müziklerinde özgün bir tarz oluşturmayı amaçladı. Ortak dili ve enstrümanları paylaştıkları için "Turan" adını seçtiler. Turan Grubu, sadece Türk Dünyası’yla sınırlı kalmadı, neredeyse dünyanın her köşesinde konserler verdi. Toplamda yaklaşık 1.600 konserle Çin, Amerika, Fransa gibi ülkeleri de ziyaret etti. Grup üyeleri dombranın yanı sıra otuzdan fazla müzik aleti çalabiliyor. Müziğinde Türk Dünyası’nın çeşitli bölgelerinden esinlenen grup, bu zengin kültürü kendi müzikleriyle birleştiriyor.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRK MÜZİĞİ MİRASIYLA DİNLEYİCİLERİ İLE BULUŞUYOR 
Turan Grubu'nun eserleri, Ertuğrul dizisi gibi projelerde de yer aldı.  Aşık Veysel yılını kutlamak amacıyla Aşık Veysel’in "Uzun İnce Bir Yoldayım" şarkısını da yorumlayan grup, darbuka ve saz gibi Türkiye'den esinlenerek kullandıkları müzik aletlerini repertuarlarına eklediler. Şu anda Türkiye turnesinde bulunan grup üyeleri, 15. yıllarını kutlamanın ve Cumhuriyet'in 100. yılını anmanın heyecanını yaşıyorlar.

TURAN: 'TÜRKİYE İKİNCİ EVİMİZ GİBİ''
TÜDAM’daki etkinlikte gelecekte Türkiye ile ilgili yeni projeler planladıklarını ve Türkiye'yi ikinci evleri olarak gördüklerini belirten grup ayrıca, Eskişehir’de yapacakları konser gelirlerini Türkiye’deki depremzedelere bağışlayacaklarını ifade etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024