×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Tarihi ve hukuki gerçeklere aykırı

TBMM Dışişleri Komisyonu Utku Çakırözer, ABD Başkanı Biden'ın, 1915 olayları için 'soykırım' nitelemesine sert tepki gösterdi.

Gündem 26/04/2021 15:50 26/04/2021 15:51

A- A+

 ABD Başkanı Joe Biden'ın, 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına TBMM Dışişleri üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den de sert tepki geldi.  Biden’in 1915 olayları için kullandığı ‘soykırım’ ifadesinin ‘hukuki ve tarihi gerçeklerle örtüşmediğini’ belirten Çakırözer, “Bu mesele siyasetçilerin değil tarihçilerin meselesi. Siyasetçi bir tespit yaptığında taraf oluyor. Bu haksız rencide edici açıklama asla kabul edilemez. Kınıyorum” dedi.

Sert şekilde karşılık verilmeli

Çakırözer, “Tarihimizde yaşanan ortak acılar olduğunu biliyoruz. Önemli olan bu acılardan Anadolu’da yaşamış ve yaşamakta olan tüm halkların kardeşliğini pekiştirecek bir noktaya gidebilmek. Biden’ın bu tavrı Türk ve Amerikan halklarının dostluğuna yarar sağlamayacağı gibi, Türkiye ile Ermenistan halkları arasındaki yakınlık ve dostluğun tesisine de katkı sağlamayacak” dedi. Çakırözer, Biden’ın tutumuna karşı Türkiye’nin mutlaka etkili bir biçimde karşılık vermesi gerektiğini vurguladı. 

Bu açıklama müttefikliğe sığmaz

Açıklamanın büyük bir yanlış olduğunu belirten Çakırözer, yaptığı açıklamada, “Bu açıklama hem hukuki, hem de tarihi gerçeklerle örtüşmemektedir. Bu mesele siyasetçilerin değil tarihçilerin meselesi. Bu haksız rencide edici açıklama asla kabul edilemez. Kınıyorum. Tarihimizde yaşanan karşılıklı ortak acılar olduğunu biliyoruz. Önemli olan bu acılardan Anadolu’da yaşamış ve yaşamakta olan tüm halkların kardeşliğini pekiştirecek bir noktaya gidebilmek. Biden’ın bu tavrı Türk ve Amerikan halklarının dostluğuna yarar sağlamayacağı gibi, Türkiye ile Ermenistan halkları arasındaki yakınlık ve dostluğun tesisine de olumsuz etki edecektir. Bu yapılan müttefikliğe de sığmayan bir adımdır ve yanlıştır. Türkiye’yi, halkımızı önemsemeyen yok sayan bu tavır asla kabul edilemez” dedi. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024