×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Suç makineleri yakalandı

Biri 11 diğeri 21 ayrı suçtan aranan iki kişi  bir inşaattan çaldıkları 80 bin TL’lik kablolar ile birlikte ele geçirildi.

Asayiş 17/06/2021 16:23 17/06/2021 16:25

A- A+

Bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin  operasyonu sonucu suç makinesine dönmüş iki kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan birinin 11, diğerinin ise 21 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Önceki gün akşam saatlerinde Şarhöyük Mahallesinde bulunan inşaatı devam eden binalarda hırsızlık olduğu ihbarı gelmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ivedi olarak olay yerine intikal etti.  Yapılan incelemeler sonucunda bahse konu binaların toplam 11 dairesine giren şüpheli şahıslar tarafından, dairelerde bulunan elektrik kablolarının sökülüp çalındığı ve yaklaşık 80.000 TL civarında zarar verildiği anlaşıldı. Hırsızlık olayının ortaya çıkmasından sonra gece  saat 01:00 sıralarında ekiplerin yapmış olduğu özverili araştırmalar sonucunda başka bir adreste saklanmış vaziyette şüpheli   ve 11 ayrı suçtan kaydı bulunan Y.A. isimli şahıs yakalandı. Ekiplerin araştırmaları sonucu binalardan çalınan kabloların Hatboyu Caddesi üzerindeki bir iş yerinde satılmak üzere tutulduğu tespit edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan Arama Kararı ile iş yerinde yapılan aramada, hırsızlık olayına karıştığı anlaşılan 21 ayrı suçtan kaydı bulunan F.Ü. yakalandı. İşyeri içerisinde 80 kg civarında soyulmuş bakır kablo, 2 adet güç kaynağı(UPS) 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 222 adet fişek, 2 adet pompalı tüfek ve 2 adet çalıntı olduğu anlaşılan bisiklet ele geçirildi. Av tüfekleri ile ilgili iş yeri sahibine 2521 SKM kapsamında idari işlem yapılırken ikametten hırsızlık suçundan Y.A. ve F.Ü. isimli şahıslar gözaltına alındı.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024