×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soykırım yalanına çok sert tepki

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ABD Başkanı Biden’e soykırım ifadeleri üzerine sert tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Gündem 25/04/2021 13:50 25/04/2021 13:51

A- A+

Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı ermeni soykırımı yalanı ile ilgili ABD tarafından yapılan açıklamalara çok sert tepki gösterdi. Urfalı, “Osmanlı Devleti’nin 1915 yılında Ermenilere soykırım yaptığı yolundaki asılsız iddiaları reddediyor, bu doğrultuda açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden’ı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Büyük yalan için özür bekliyoruz

Biden’in ifadelerinin tarihi gerç ekler ile bağdaşmadığını söyleyen Urfalı, “Soykırım gibi insanlık suçu içeren ağır bir itham; hiçbir geçerli delil, bilgi ve belgeye dayanmayan siyasi bir karar değil arşiv kayıtlarıyla, somut bilgi ve belgelere dayalı tarihi ve bilimsel bir karar olmak zorundadır. Yüzyıllar boyu farklı kıtalarda hüküm süren Türk milleti tarihi boyunca hiçbir topluma soykırım uygulamamıştır. ABD Başkanının yaptığı bu açıklama, onurlu Türk tarihini lekeleyemeyecektir. Şanlı Türk milletinin tarihi, adalet ve hakkaniyetle doluyken Türk düşmanlığını şiar edinmiş lobilerin siyasi propagandalarına alet olan Joe Biden’ı Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz. Türk milleti, hiçbir hukuki ve tarihi dayanağı olmayan ve Türkiye'de yaşayan birçok Ermeni bilim adamının da şiddetle reddettiği soykırım yalanına sarılanların sinsi tezgahlarına gelmeyecektir” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024