×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sinerji Hareketi Zaferi unutmadı

Sinerji hareketi İnönü Zaferinin 100. yıldönümünde online anma ve kutlama programı gerçekleştirdi.

Gündem 05/04/2021 10:37 05/04/2021 10:38

A- A+

Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği tarafından İnönü Zaferi’nin 100.Yılı münasebetiyle, ‘100. Yılında İnönü Savaşlarını Hatırlamak’ adı altında internetten online olarak anma ve kutlama etkinliği düzenlendi. 

Dernek Başkanı Başkan Yardımcısı Ömür Çelik, etkinliğin açılış konuşmasında, ‘’İstiklal Savaşı’nın beş büyük muharebesinin üçü, Eskişehir toprakları üzerinde vuku bulmuştur. Eskişehir, bu büyük mücadelenin her aşamasında yer almış, üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Atatürk, Eskişehir halkının bu büyük katkı ve desteğinden memnuniyetini her zaman dile getirmiştir. Aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum’’ dedi.

Akademisyenler konuştu

Dernek Başkanı Başkan Yardımcısı Ömür Çelik’in konuşmasından sonra panele geçildi. 

Panelin moderatörlüğünü; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Kozak yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Kemal Yakut, ‘Millî Mücadelede Dönemin Genel Değerlendirmesi’ üzerine konuştu. Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, ‘İnönü Savaşları ve Afyon Cephesi'ni anlattı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ (ESOGÜ)’den Doç. Dr. Volkan Marttin, ‘İnönü Savaşları’nın Kamuoyundaki Yansımaları’ konusunu işledi. 

Edebi yönü de ele alındı

Eskişehirli Şair/Yazar Ahmet Urfalı ‘İnönü Savaşları’nın Türk Edebiyatındaki Yankıları’ ndan örnekler sundu. Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği Başkanı Soner Çam, Şair Samih Rıfat’ın ‘İnönü Kapılarında’ başlıklı şiirini okudu. Konuşmacılar, İnönü Zaferi’nin tarihi, stratejik ve edebi yönden değerlendirmelerde bulundular. Bu tür kutlama ve anma programlarının milli bilinci güçlendirdiği ifade edildi. Online üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Etkinlik sonunda Dernek Başkanı Soner Çam, ‘’Bu büyük zaferi Türk milletine armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak’ın şahıslarında kahraman ordumuzun bütün mensuplarını rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum’’ dedi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024