×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sağlık çalışanlarına baskılar kabul edilemez

Sağlık Sen Başkanı Köksal Yunus Emre Devlet Hastanesinde yaşanan gerilimde asıl mağdur olanın Eskişehir halkı olduğunu söyledi.  

Gündem 31/03/2021 16:14 31/03/2021 16:18

A- A+

Geçtiğimiz günlerde Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yönetimle doktor arasında yaşanan gerilimin ardından Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal açıklama yaptı. Hastane önünde gerçekleşen açıklamaya sendika üyesi sağlıkçılarda destek verdi. Burada konuşan Başkan Köksal sağlık yöneticilerini eleştirdi.

Süreci yönetmekte sıkıntı var

Başkan Köksal, “Biz Sağlık Sen ailesi olarak gerek yönetici gerekse çalışan tüm üyelerimizin yanındayız ve hiç birinin ayağına taş değsin istemeyiz. Yaşanan bu olayda her iki tarafta bizim üyemizdir ve bizim için kıymetlidir. Gönül isterdi ki olaylar bu boyuta gelmeden kişilerarası insani ilişkilerle çözülsün ancak iş yükünü ve pandeminin stresini kaldıramayan idareci arkadaşlarımız süreci yönetmekte sıkıntı yaşamıştır” dedi.

Sağlık çalışanları yorgun

Köksal doktoru koruması geren  bir kesiminde yönetime şirin görünmek adına  duruma müdahalesini, “Tuz koktu dedirtecek cinsten “değerlendirmesiyle eleştirdi.  Köksal şunları söyledi “Eskişehir bunca değerli yatırımları hunharca kullanılsın diye almadı. Sağlık çalışanları ise bunca fedakârlığa koltuklarını korumak isteyenlerin keyfiyeti için değil milletin sağlığı için katlanıyor.  Tüm dünya korona ile mücadele sınıfta kalmışken ağır şartlarda çalışarak ailesinden ödün veren ve destan yazan sağlık çalışanlarımızın başarısı bu olaylar ile gölgede kalmaktadır. Bütün sağlık çalışanları yorgun ve tükenmiş olduğu aşikarken bu tarz konularla gündemi meşgul etmek şehrimizi ve sağlık çalışanları üzmektedir.

 Asıl mağdur Eskişehir halkı

Başkan Köksal açıklamasının son bölümünde de “Eskişehir sağlığında gündeme gelen pek çok olumsuz meselede devleti temsil eden İdarecilerimizin devletin saygınlığına gölge düşürecek,  18 yılda ilmek ilmek dokunan büyük yatırımlara gölge düşürecek ve kahraman sağlık çalışmalarımızın emeklerini heba edecek tutum ve davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir .Ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası yoktur. Mağdur olan yine Eskişehir halkıdır. Son 1 yıldır savunduğumuz gibi kahraman sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını arama mücadelesi ile gündemde olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024