×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Resmen görevi bıraktı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören, Olağan Mali Genel Kurulu’nda veda konuşması yaparak görevini bıraktığını açıkladı. 

Spor 11/06/2021 17:44 06/11/2021 11:06

A- A+

Siyah-kırmızılı kulübün geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığından bugüne ertelenen mali genel kurulu gerçekleştirildi. 

Başkan Akgören, kongrede yaptığı veda konuşmasında görevi bıraktığını açıkladı.

Başkan Mustafa Akgören’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Geldiğimiz zaman o zamanki kadroyu (Jesse, Milinkovic, vs.) paramız olmadığımız için gönderdik. O maliyeti karşılayacak imkanımız yoktu. O kadroyu korusak dahi küme düşecektik. En azından gençlerimize güvenmek zorundaydık. Onlara gerçekten güvendik. 17 haftada 16 puan topladılar. Daha fazla toplarlar diye güvendik. ‘Pirana gibi saldıracaklar’ dediğim günden sonra çocuklara nazar değdi. Pandemin ilk yılı bize yaradı. Küme düşme kaldırıldı, ligde kaldık.”

Pandemi döneminde olmayan gelir iyice azaldı. Pandeminin devam etmesi tribün gücümüzden ayrı mcüadele etmemiz bizi bu günlere getirdi. Tribünler açık olsaydı, iddia ediyorum küme düşmezdik. Maçları hep ufak tefek hatalarla kaybettik. Geldiğimiz nokta bu.” 

Dünyanın en zor işi

Ligde İkinci yarı tamamen film koptu. Camianın ve taraftarın enerjisi ne kadar düştüyse bizim iki katı kadar düştü. Böyle bir duyguyu Allah düşmanını vermesin. Çok zor günlerden geçtik. Böyle bir kulübün başkanı olmak dünyanın en zor işi. Kaderimizde bu da varmış. Kampanyalar düzenlemeye çalıştık, başarılı olamadık.”

En güvendiğimiz kampanya kaplıca devre mülk kampanyasıydı. Bununla ilgili çok güzel projeler hazırlamıştık. Kızılinlerde bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Projeler hala bende duruyor. Bu projeyi sayın Vali’ye vermeye söz veriyorum.” 

Bu kulübün mülklere ihtiyacı var

Tesislerde kulübün kapısını açınca ayda 500 bin TL masrafı oluyor. Buraya gelenler bu parayı bulmaktan başka bir şey yapamıyor. İnsanın enerjisi düşüyor. Taşıma suyla değirmen bu kadar dönüyor. Bu parayı bulmak için kulübe mülkler lazım. Eskişehirspor’un halı sahaları olmak zorunda. Halı saha projesini çizdirdik. Sayın Valimize teslim ettik. Valimiz bu parayı başka yere harcayın, kendi imkanlarıyla bu projeyi çözerim dedi.  Orada çeşitli turnuvalar düzenleyeceğiz. Eskişehirspor orada yaklaşık 200 bin TL para kazanacak.”

“Bu kulüp yaşayacaksa kendiliğinden her ay gelir elde etmek zorunda. Petrollerle, otoparklarla, halı sahalarla… Bizden sonra kim gelirse gelsin aynı sorunu yaşayacak. Sponsorluklar yaptık. Göğüs sponsorluğu için Firuzhan Kanatlı Abime çok teşekkür ediyorum. Elektrik borcunu forma reklamıyla hallettik. Medikal ve sağlık sponsorlukları yaptık. Kiminle sponsorluk yaparsak yapalım, bu firmalara hacizler gelmeye başladı. D’S Damat bu yüzden sponsorluktan çekildi.” 

Vicdanım rahat, alnım açık

Kampanyadan ve futbolcu satışlarından elde ettiğimiz gelirlerle 6 tane FIFA dosyasından 4 tanesini tamamen kapattık, 2 tanesini etkisizleştirdik. 18 ay içinde kulübe 16 milyon TL para bulduk. TFF’den hakkedişi olarak yaklaşık 20 milyon TL paramız ödendi. Kulübe 19 ayda yaklaşık 47 milyon TL civarında destek yaptık. Elimizden gelen budur. Bunlardan daha iyisini yapacak arkadaşları göreve davet ediyorum. Eskişehirspor’un sahipsiz kalmayacağına inanıyorum. Bizlere sahip çıkan büyük çoğunluğa, çıkmayan ve eleştirenlere de teşekkür ediyorum. Bu süreçte gösterdiğimiz tüm çabalar ve enerji bu şekilde. Camia bize hakkını helal etsin. Vicdanım rahat, alnım açık şekilde görevden ayrılıyorum.”  

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024