×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Proje meyve vermeye başladı

8 bin ağacın toprakla buluşup muhafaza altına alındığı İnönü İlçesi Bal ormanları projesinde yoğun talep yüzleri güldürüyor.

Gündem 22/05/2021 11:47 22/05/2021 11:49

A- A+

İnönü İlçesi’nde ‘Bal Ormanı’nda sonuçlar alınmaya başlandı. 2019 yılında çalışmalarına başlanan Bal Ormanı’nda dikimi gerçekleştirilecek ağaçlar önce teraslama çalışmaları yapılmış, alan tel örgü ile çevrilmiş ve 8 bin fidan toprakla buluşmuştu.

Hayal ile başladı, gerçek oldu

Bal Ormanı projesi hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili  Emine Nur Günay “İnönü Bal Ormanı meyvelerini vermeye başladı. İnönü Bal Ormanı’na ilk etapta 200 kovan yerleştirilmiş durumda, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek plan doğrultusunda alana 10 bin kovan yerleştirilmesi planlanıyor. İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak projede arıcılar yer talep etmek için sıraya girmiş. Bu projenin başarılı olması bir tesadüf değil. Bal verim kalitesi yüksek ağaçlarının yanı sıra arıcıların her türlü ihtiyacı düşünülmüş, alana kovan koyma yeri, arı sağım evi ve arıcıların kalacakları kulübeler de inşa edilmiş, arıların su ihtiyacını karşılamak üzere damlama yöntemi ile su tesisatı tesis edilme çalışmaları devam ermektedir” dedi.

Ormanlardan bal damlayacak

Milletvekili  Günay “Bal Ormanlarının kurulması Orman ve Tarım Bakanlığı tarafından ‘Ormanı Eylem Planı’ kapsamında hedef olarak belirlendiğine dikkat çekti. Günay, “ Arıcılık ve ormancılık birbiri açısından stratejik öneme sahip iki konu olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, arı ve orman birbirinden ayrı düşünülemez. Diğer taraftan ortak değeri olan ormanların sürdürülebilir kırsal kalkınma açısından yeri ve değeri çok önemlidir. Verimsiz ormanların verimli hale getirilmesi, ekonomik ve ekolojik açıdan daha etkin ve verimli hale getirilmesi ormancılığımızın geleceği açısından da çok önemlidir. Ülkemizin bu alanda rekabet üstünlüğü vardır. İnönü Bal Ormanı bölgedeki doğal eko-sisteme önemli katkılar sağlarken, ilçeye ekonomik getirisi yüksek önemli bir gelir kaynağı olacak. Şimdiden Türkiye’nin en kaliteli bal üretim sahaları arasında gösterilen İnönü Bal Ormanı için üreticiler, “Artık bu bölgenin her yerinden bal damlayacak” yorumunda bulunması bizleri sevindiriyor” diye konuştu.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024