×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Prof. Dr. Ömer Özer, Uluslararası Bir Başarıya İmza Attı

“20. Yüzyıl Türkiye’sinde Edebi Gazetecilik” başlıklı makalesiyle Prof. Dr. Ömer Özer uluslararası bir başarıya imza attı.

Kültür Sanat Eğitim 10/08/2023 11:53 10/08/2023 12:14

A- A+

Prof. Dr. Ömer Özer “20. Yüzyıl Türkiye’sinde Edebi Gazetecilik” başlıklı makalesiyle uluslararası bir başarıya imza attı.
Türkçe adı Uluslararası Edebi Gazetecilik Araştırmaları Derneği olan The International Association for Literary Journalism Studies’in bu yılki David Abrahamson en iyi makale ödülü, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özer’e verildi. Prof. Dr. Özer, “20. Yüzyıl Türkiye’sinde Edebi Gazetecilik” başlıklı makalesiyle uluslararası bir başarıya imza attı.

Prof. Dr. Özer: “Yılların birikimiyle oluşan bir emeğin karşısında almış olduğum bu ödülden dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim” aktardı.

Haber Roman isimli kitabıyla edebi gazeteciliğe giriş yapan Özer, ayrıca layık görüldüğü ödül ile ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı: “Edebi gazetecilik konferansları 2000’li yılların ikinci yarısından beri düzenleniyor. Bu konferanslara 2008 yılında ben de katıldım ve bu alanın Türkiye’de tanıtılması gerektiğini fark ettim. 2013 yılında kitap çıktı. Bazı makaleler yayımlattım. Bunlar arasında Yaşar Kemal, Fikret Otyam, Suat Derviş, Sait Faik Abasıyanık ve Cemal Refik röportajlarıyla Emin Çölaşan’ın Turgut Nereden Koşuyor ve Tanju Cılızoğlu’nun Balyoz isimli yapıtlarının incelemeleri de bulunuyor. Edebi gazetecilik edebiyat hakkında gazetecilik yapmak değildir. Edebi olarak gazetecilik yapmaktır. Bir başka ifadeyle, araştırma ve inceleme ile elde edilen enformasyonun roman diliyle yazılmasını ifade etmektir. Özellikle ABD ve Kanada gibi Kuzey Amerika ülkeleriyle İngiltere’de başlayan edebi gazetecilik çalışmaları günümüzde dünyanın dört bir yanına yayılmış durumdadır. Bu kapsamda yılların birikimiyle oluşan bir emeğin karşısında almış olduğum bu ödülden dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim.”

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

RÖPORTAJLAR TÜMÜ