×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Prof. Dr Adile Aşkım Kurt, 23. Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı'nda !

(SODİGEM) müdürü Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt “Öğretim teknolojileri araştırmalarında değişen ve değişmeyen paradigmalar” başlıklı konuşmasıyla panelist olarak yer aldı.

Yaşam Eğitim 14/09/2023 15:52 14/09/2023 15:53

A- A+

(SODİGEM) müdürü Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt “Öğretim teknolojileri araştırmalarında değişen ve değişmeyen paradigmalar” başlıklı konuşmasıyla panelist olarak yer aldı.

7-8 Eylül 2023 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Geleceği Şekillendirmek: Yeni Gerçeklik, Yapay Zeka ve Metaverse” temalı 23. Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı'nda "Eğitim Teknolojilerinde Zamanın İşareti: Değişen ve Değişmeyen Paradigmalar" başlıklı panelde Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) müdürü Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt “Öğretim teknolojileri araştırmalarında değişen ve değişmeyen paradigmalar” başlıklı konuşmasıyla panelist olarak yer aldı.

Panel konuşmasında Dr. Kurt öğretim teknolojisi alanında çoğunlukla o dönemin kullanılan araçlarına yönelik araştırmalar olduğunu vurgulayarak geçmişte bilgisayarla ilgili araştırmalarla sıkça karşılaşırken bugün yapay zeka ile ilgili araştırmaların popülerliğinden söz etti. Yöntemsel bağlamda nicel araştırmaların baskın olduğunu ancak son dönemlerde nitel ve karma yöntem araştırmalara dönük bir eğilimin olduğunun altını çizen Dr. Kurt bundan sonraki süreçte dijital eşitlik ve erişilebilirlik, yapay zeka ve öğrenme analitiği, sanal ve artırılmış gerçeklik, esnek öğrenme modelleri gibi başlıklarının öğretim teknolojisi alanında daha çok yer edineceğini belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

RÖPORTAJLAR TÜMÜ