×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Önceki başkana usulsüzlük suçlaması

CHP Milletvekili Süllü Alpu’da geçmiş dönem belediye başkanı tarafından belediyeyi ağır borç yükü altına sokan işlemleri sorguladı.

Siyaset 08/06/2021 16:18 08/06/2021 16:19

A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Alpu Belediyesi ziyaretinde, Başkan Gürbüz Güller’den önceki dönem AK Parti’li belediye başkanı tarafından usulsüz işlemlerle ağır borç yükü altına sokulan belediye ile ilgili yasal süreçler konusunda bilgi aldı. 

Alpu halkı hakkını arıyor

Jale Nur Süllü, ziyaretinde Başkan Gürbüz Güller’in göreve geldiği günden bugüne,önceki dönem belediye yönetimi tarafından hesapsız ve usulsüz olarak borçlandırılan belediyenin borçlarını ödeyerek hizmet vermeye çalıştığını;ancak, Alpu halkının hakkını aradığı yasal süreçlerin, adil işlemediğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu. Süllü, “Başkanımız Güller, kaynak yaratarak borç ödeyip, hizmet vermeye çalışırken diğer yandan geçmiş dönem yönetiminin yol açtığı sayısız kamu zararları ile ilgili mahkeme kapılarında adalet arayışını sürdürüyor. Tek bir örnek pancar sökme makinesi bile, durumu anlatmaya yeterli” dedi.

Borçlar hizmetlerin önünde engel

Milletvekili Süllü şöyle devam etti, “ 26 Mart 2019’daseçimlere kısa süre kala, Meclis kararı ile borçlanarak değerinin üstünde, 9 Milyon TL’ye belediye şirketine leasing ile alınan pancar sökme makinesinin kamu zararı doğurduğu gerekçesi ile açılan davayı Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nin iptali kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde istinafa taşındı. Banka ile yapılan görüşmelerle yapılandırılan borcu, belediyenin ödemesi de mümkün olmadığından pancar sökme makinesi ve belediyenin arazisi, değerinin çok altında elinden gidecek. Bir yanda belediyenin tüketilen varlıkları, diğer yanda kapıya dayanan usulsüz borçlanmalar, Alpulu hemşerilerimizin sırtına yüklendiği gibi, gerçekleştirilecek hizmetlerin önünde de engel oluşturmaktadır. Tüm bunlara karşın, Başkanımız Sayın Gürbüz Güller büyük bir özveri ile hizmet vermeye çalışıyor.” Süllü, daha sonra “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetim anlayışı ile tanışan Alpu’da Gürbüz Başkanımız, Genel Merkezimiz ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile hizmet etmeye devam edecektir. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hakkın, hukukun ve adaletin yerini bulması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024