×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Oda Başkanı Çoban çağrıda bulundu

Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban esnafın ayağa kalkması için hibe desteğinin 3 ay daha uzatılmasını istediklerini söyledi.

Ekonomi Gündem 15/06/2021 12:17 15/06/2021 12:19

A- A+

Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban yaptığı açıklamada kahveci esnafının 1.5 yıldır yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için desteklerin 3 ay devam etmesini istediklerini söyledi. Çoban, kahveci esnafının oyunsuz ve yüzde elli kapasite ile açılmasının sorunlarını çözmediği gibi yüklerini daha da ağırlaştırdığını belirtti. 

Ekmek mi götüreceğiz, borç mu ödeyeceğiz?

 Çoban; “Yaklaşık 1.5 yıl esnafımız işyerlerinin kapalı olması sebebiyle büyük sorunlar yaşadı. Kiralarımız birikti, vergi, sigorta ve bağ kur borçlarımızı da ödeyemedik. Şimdi Haziran başı itibariyle uygulamaya konulan açıklamalar bizim için kısmi açılma oldu. Bu şartlarda elde ettiğimiz gelirle evimize ekmek mi götüreceğiz, yoksa borçlarımızı mı ödeyeceğiz?” diye konuştu.

Alacaklar silinsin, destek süresi uzasın

Çoban, 1.5 yıllık sürede esnafın ödeyemediği kiralar sebebiyle icra ve tahliye davaları ile karşı karşıya kaldığını da belirterek, “bazı esnafın bağ-kur ve ssk borçlarını ödeyememeleri sebebiyle sağlık hizmeti bile alamadığını” vurguladı.  Çoban hükümetin son olarak vereceğini açıkladığı 5 Bin TL’lik hibe desteklerinin en az üç ay süre ile uzatılmasını ve kısıtlamalar dönemindeki kamu alacaklarının silinmesini istediklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024