×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Mermercilerden İsrail’e çok sert tepki

Eskişehir Mermerciler Dernek Başkanı Abdülkadir Sönmez, Filistin'e saldıran İsrail'e sert tepki gösterdi. 

Yaşam 17/05/2021 14:55 17/05/2021 14:55

A- A+

Sönmez, Mescidi aksanın özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedilemeyeceğinin altını çizdi.  Dünya'nın sessiz kalmasına da tepki gösteren Sönmez, "Mesicidi Aksa, gettolaşmış ruhların, terörist canilerin tasallutu altında Müslümanlar direnmeye devam ediyor.. İki yüzlü dünyaya inat, başını kuma gömen idraksizlere inat.  Bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmanın üzerine yürüyor, atsız pusatsız” dedi.

Unutmak felakettir 

“Unutmak felakettir” diyen Sönmez şöyle devam etti, “ Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, o, teröre karşı mücadele veren  insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın Ramaza'nı şerifi stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca; ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek için haykırıyoruz.”

Tepkimizi göstermeye devam edeceğiz

Sönmez, “Fakat biz şunu da biliyoruz ki; Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenlerdir. Bu körlük, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistin’de, Kudüs’te; bizim canımız, ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalışıldığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzsüzlerin yüzlerine çarpmaya, devam edeceğiz. Orada, insanlığın haremine yapılan saldırılara karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de buradan Sivil Toplum Kuruluşları olarak tepkimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Bu insanlık ve adalet mücadelesidir

Sönmez, “Siyonistlerin ilk saldırılarını hatırlamadan… İşgal edilen ilk şehir Hayfayı hatırlamadan… İki yüzlü emperyalistlerin çatışmalı bölgeler teorisini bilmeden… Mescid-i Aksaya yapılan saldırıları anlayamayız. Vadedilmiş topraklar bu kanlı sistemin motivasyon kaynağıdır. Holokost endüstrisinden beslenen lobiler, bu kanlı çarkın başındaki yapılardır ve maalesef bu yapılarla işbirliği yapan nevzuhur devletçikler, kabileci kafalar, mücadeleyi içten baltalamaktadır. Ama bu bir mücadeledir: hak ve batılın mücadelesi. Evet, bu insanlık ve adalet mücadelesidir" şeklinde konuştu.


Sönmez açıklamasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi; “Kudüs Filistindir, Kudüs İslam şehridir, Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir.  Biz, Eskişehir Mermerciler Derneği olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs’te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescidi aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir. Bu nedenle haykırıyoruz: Yaşasın Filistin, kahrolsun İsrail!" 
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024