×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kabukçuoğlu’ndan sert eleştiri

TBMM’de konuşan İYİ Parti Eskişehir milletvekili Kabukçuoğlu, “Çiftçinin geliri 8,6 kat, borçları ise 51 kat arttı” dedi.

Siyaset 04/06/2021 09:49 04/06/2021 09:49

A- A+

Tarım sektörü ve bilhassa kuraklığın tarımda yarattığı olumsuz etkilerin araştırılması ve üreticilerin taleplerinin karşılanması amacıyla TBMM Genel kurulunda görüşülen araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Çiftçinin geliri 8,6 kat borçları 51 kat arttı

 Kuraklığın tarım sektöründe sebep olduğu olumsuz etkilerin  araştırılması için verilen önerge ile ilgili olarak partisinin gurubu adına konuşan İYİ Parti Eskişehir milletvekili Arslan Kabukçuoğlu tarım desteklemeleri  konusunda dünyadan örnekler de verdiği konuşmasında, 2020 yılının  çiftçiler için kabus gibi geçtiğini söyledi. Kabukçuoğlu, “2006 yılında AK PARTİ Hükûmetinin çıkarmış olduğu millî gelirin yüzde 1'inin çiftçilere dağıtılma yasası ortada dururken şimdiye kadar dağıtılan binde 6 olmuştur. Hiçbir zaman vatandaşa, çiftçiye Hükümet vaat ettiği yüzde 1'lik geliri dağıtmamıştır. AK PARTİ hükümetlerinin on dokuz yıllık iktidarları döneminde çiftçinin geliri 8,6 kat artmışken borçları 51 kat arttı” diye konuştu.

 Kuraklık tuz biber ekti

 Kabukçuoğlu şunları söyledi; “Kuraklık yoksulluğun üzerine tuz biber ekmiştir. Şu anda, hasar tespiti yapılmalı ve bu hasar kaybı, verim kaybı ortalama verimin ne kadar altındaysa Hükûmet bunu karşılamalıdır. Az çok borcunu çeviren, durumunu idare eden çiftçi artık işin içerisinden hiç çıkamaz hâle geldi. Eskişehir'den Kayseri'ye kadar kara yoluyla seyahat eden birisi hiçbir tarım arazisinde hububat hasadı göremez. Şu anda, olması gereken büyüklükte olması gereken şeker pancarı, ayçiçeği ve mısır da aynı durumdadır ve geçen yılki büyüklüklerinin, fiziki büyüklüklerinin ancak %30'u kadar, 40'ı kadar bir büyüklüktedirler.” 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024