×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İpek böcekliğine büyük destek

Bugüne dek yüz binlerce dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, dut çelik üretimine de hız kesmeden devam ediyor.

Yaşam 05/05/2021 12:16 05/05/2021 12:16

A- A+

Dut çelik üretimine hız kesmeden devam eden ve her yıl on binlerce dut fidanını üreticilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye desteklerini sürdürüyor. 

Çelikleme tesisinden tarlaya

Geçmiş yıllarda Sakarya Vadisi kırsal kesiminde yaşayan vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından biri olan ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak için önemli çalışmalara imza atan ve Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilere destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, dut çeliklerinin üretimine devam ediyor. 2021 yılında dağıtılmak üzere üretimine devam edilen dut fidanları, Dut ÇeliklemeTesisi’nden sökülerek, Sarıcakaya ilçesi Mayıslar Mahallesi’nde bulunan tarlaya ekildi. Burada sonbahar mevsimine kadar büyüyecek olan fidanlar, kış aylarında üreticiye dağıtılacak. 80 bin dut fidanının üretiminin amaçlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, her yıl olduğu gibi İpek Böcekçiliğini Geliştirme Projesi kapsamında yetiştirilen dut fidanlarının dağıtılacağını belirttiler.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024