×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İklim İzcileri Yaz Mevsimini Verimli Geçiriyor!

Minik izciler, temmuz ayını da düzenlenen faaliyetler ile dolu dolu geçirdi.

Spor Kültür Sanat Yaşam Eğitim 03/08/2023 15:49 03/08/2023 15:51

A- A+

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İklim İzcileri programına katılan çocuklar izciliği ve doğayı öğrenmeye devam ediyor. Minik izciler, temmuz ayını da düzenlenen faaliyetler ile dolu dolu geçirdi. 

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “İklim İzcileri” programı sürüyor. 

Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de veriliyor. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimde temmuz ayı çalışmaları dolu dolu geçti. Temmuz ayı çalışmaları kapsamında izcilik nedir, izciliğin yan amaçları nelerdir ve bir izci ne yapar isimli videolar izlendi. Ayrıca dış alanda izci selamlama, tekmil verme ve oba oluşumları gösterildi. Geri kalan vakitte eğlenceli izci oyunları ve şarkıları tekrarlandı. İzci andı, şarkısı ve hitap biçimleri öğretildi. Çevremizi koruma amaçlı geri dönüşüm nedir, nasıl yapılmalıdır konuları hakkında dersler verildi. İzci oyunları ve tekerlemeleri öğretildi. Tepebaşı İklim İzcileri çalışmalarını Yeryüzü Ekoloji Okulu ve Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi’nde 2 grup şeklinde gerçekleşti. 42 iklim izcisiyle gerçekleşen atölyede, Yeryüzü Ekoloji Okulunda Ortak Yaşam Arkadaşlarımız, Doğa ve Orman Uygulamaları hakkında bilgi aktarılırken, Kağıt Geri dönüşüm Atölyesi’nde atık kağıtların geri kazanımı, uygulamalı olarak izcilere gösterildi. 

Etkinlik hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 / 3351 - 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024