×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Geçtiğimiz yıl 2 lira idi bu yıl 1.5 TL

Halk Ekmek geçen yıl 2 Lira’dan satılan pideyi, bu yıl pandemi dolayısıyla yaşanan sıkıntı sebebiyle 1 Lira 50 kuruştan satacak.

Yaşam 08/04/2021 16:38 08/04/2021 16:40

A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Halk Ekmek tarafından üretilen Ramazan Pidesi’nin geçen yıl 2 Lira olan fiyatının, ekonomik sıkıntılar içinde bulunan vatandaşlarımızın durumunun dikkate alınarak, bu yıl 1 Lira 50 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. 

Vatandaşın alım gücü dikkate alındı

Pandemi nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü hatırlatan Başkan Büyükerşen, Fırıncılar Odası’nın da özel sektördeki pide fiyatının tespitinde, aynı hassasiyeti göstereceğine inandığını sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, hijyenik ortamda üretilen pideleri bu Ramazan ayında da uygun fiyattan Eskişehirliler ile buluşturacak. Gerek pandemi süreci, gerek içerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünün altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu sebeple Halk Ekmek Tesislerinde üretilen Ramazan pidesini, vatandaşlara en uygun fiyattan ulaştıracaklarını açıkladı. 

Haftanın 6 günü 48 büfede olacak

Başkan Büyükerşen “Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal yardımlarımız ve projelerimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında da hemşehrilerimizin aile ekonomilerine destek sağlayabilmek için Halk Ekmek Pide fiyatımızı 1 Lira 50 Kuruş olarak belirledik. 280 gram olarak üretilecek Ramazan pidesi haftanın 6 günü 48 büfemiz aracılığıyla vatandaşlarımıza sunulacaktır.” dedi.

Fırıncılara indirim çağrısı

Vatandaşların içerisinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak Fırıncılar Odasına çağrıda bulunan BaşkanBüyükerşen “Ramazan ayı kardeşlik ve dayanışma ayıdır. Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın, bu anlamlı ayda sofralarına bereketi hep beraber getirebiliriz. Bu sebeple 3 Lira olarak belirlenen pide fiyatlarını Fırıncılar Odamızın tekrar gözden geçireceğine inanıyor, fırıncı esnafımızın da Eskişehirlilerin yüzünü güldürmek için bu konuda destek olacaklarını umuyorum” dedi.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024