×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Kademeli normalleşme kararına bir tepki de Kahveciler Odası’ndan geldi. Başkan Zeki Çoban, “Olan yine biz mağdurlara oldu” dedi.

Gündem 17/05/2021 15:18 17/05/2021 15:19

A- A+

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yeni normalleşme adımları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, “29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arası genel bir kapanma oldu. Odamıza bağlı üyelerimizle 17 Mayıs’ta ümitle işyerlerimizin açılmasını bekledik. İş yerlerimizin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 1 Haziran tarihine belirsizce uzatılması bizlerde şok etkisi yarattı” dedi.

Can çekişiyoruz

Kendilerinin büyük bir hayal kırıklığına da uğradığını söyleyen Başkan Çoban,”14 aydır kapalı olan esnafımızla çok sıkıntı çekmekte olup, adeta can çekişmekteyiz.  Hükümetimizden esnafımıza yapılan yardım esnafımızın yarasına merhem olmadı. Yapılan yardımları 14 aya böldüğümüzde ayda 50 TL bile etmiyor” diye konuştu.

Bankalar artık kredi vermiyor

Bankaların esnafın kredi kartı, banka kredisi ve esnaf kredi kooperatiflerinden aldıkları kredileri ödeyememeleri sebebiyle esnafa kredi vermediklerini de söyleyen Çoban şöyle konuştu; “Hizmet sektörü olduğumuz için eğlence sektörü deyip KOSGEB kredilerinden de yararlandırılmıyoruz. Zaten kredileri sicili iyi olanlar alabiliyor, eld olmayan nedenlerden dolayı sicilimizi de bozduk olan yine biz mağdurlara oldu.”

Şartlı helalleşme çağrısı

Son günlerde gündemin en önemli tartışma konularından biri olan helalleşme konusunda değinen Başkan Çoban, “Hükümetimiz iş yerlerimizi açıp, kapalı günlerdeki SSK, Bağ-Kur ve vergilerimizi almayıp mağdur olan esnafımıza 25 Bin TL hibe kredisi vermesi lazım ki yaşama şansımız olsun. Hakkımızı da o zaman helal ederiz!” şeklinde sözlerini tamamladı.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024