×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Hasan Hüseyin Köksal: Ülkenin geldiği halini görmezden gelen gruplar hala memurun düştüğü geçim derdini görmüyor.

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı    Hasan Hüseyin KÖKSAL; memurun geçim sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu

Gündem 27/08/2024 14:15 27/08/2024 14:15

A- A+

Köksal:

''Günümüzün Özeti Şu Şekilde;
Bir simit 12 TL yanında gösterişli duran üçgenimsi markalı simitin yol arkadaşı Peynir Bey 12 TL olmuş evet yanlış duymadınız! Tam 12 TL üçgen peynir! çayı hiç hesaba katamıyoruz bir bardak çayın fiyatı bulunduğu mekana göre 10 TL den  50 TL ye kadar çıkmaktadır.
Bunun adı hayat pahalılığı mı?  Geçim sıkıntısı mı? Memur, emekli asgari ücretlinin son hali mi? Denetim mi? Arsızlık mı? Sokağın vurdumduymaz tavırları mı? Bu soruların cevabı yok maalesef.
Cebimizden çıkarttığımız 20 TL ile simit peynir alınamıyor!
Ülkenin geldiği halini görmezden gelen gruplar hala memurun düştüğü geçim derdini görmüyor. Geçim sıkıntısı yetmiyor gibi ahlaksız esnafın gözü dönmüş ufacık peynir parçası 12 TL olmuş sözün bittiği yerdeyiz.
Köylüde sütün litresi kaç para? Birileri yolunu bulacak diye serbest piyasa kardeşim diye istediğiniz hak edilmeyen fiyata ürün mü satılır! Ekonomi bozuk olabilir ama haksız kazanç elde edenlere göz yumanlar için vay halinize!
Simit peynir çay memurlarımızın geçinemediğinin en basit bir örneğidir. Eskişehirde ev sahipleri Emekte kira 20 bin TL, Çankaya Ihlamurkent, Vadişehir ve Batıkent 35 bin TL istiyorlar ve o fiyatlara kiraya veriyorlar. Diğer lüks mahalleleri sayamıyorum.
Memura ödenen ücretler çok garip. Memurun sırtından kurban kesme ile ekonomi düzelmez, dayanılması güç bir ekonomik baskı altında yaşıyoruz acil memura destek paketi açıklaması lazım. Bütün zorluklara rağmen, vatanı için görevini özveriyle yapan memurlarımızın maaşları yaklaşık 2 kat artmalı ve piyasa bozgunculara en kısa zamanda önlem alınmalıdır.'' ifadelerine yer verdi
 


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024