×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Gökkuşağı Kafeler Vatandaşlar Tarafından Çok Seviliyor!

Tepebaşı Belediyesi örnek projeleri içinde yer alan Gökkuşağı Kafe, özel bireylerin toplumla bütünleşirken iş gücüne de katıldıkları yerler olmayı sürdürüyor.

Spor Yaşam 02/10/2023 15:03 02/10/2023 15:05

A- A+

Tepebaşı Belediyesi örnek projeleri içinde yer alan Gökkuşağı Kafe, özel bireylerin toplumla bütünleşirken iş gücüne de katıldıkları yerler olmayı sürdürüyor. Gökkuşağı Kafe, Eskişehir halkı tarafından da çok seviliyor. Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin de topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de ilk olan çalışmaları yaşama geçiriyor. Özel bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe projesi Eskişehirliler için çok sevilen mekanlar arasında yer almayı başardı. İlki 13 Temmuz 2011 yılında faaliyete açılan Gökkuşağı Kafe, 2 farklı merkezde zihinsel yetersizliği bulunan bireyleri toplum ile  bütünleştiriyor ve bireylerin özgüven kazanmasına yardım ediyor. 12 özel bireyin servis yaptığı bir alan olarak hizmet veren Gökkuşağı Kafeler ile bireylerin gelişiminin takip edilebileceği akademik çalışmalara zemin hazırlanıyor. Projeyle bireylerin ailelerinin karşılaştıkları zorlukların azaltılması noktasında da yarar sağlanıyor.
Özel bireyler ayrıca el sanatları atölyesinde takı, sabun, punch ve filografi gibi eğlenceli aktivitelerde bulunma şansı yakalıyor. Belirli aralıklar ile belediyenin çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerine de katılan bireyler, her geçen gün kent yaşamında daha etkin bireylere dönüşüyor. Bütün Türkiye’ye örnek olan Gökkuşağı Kafeler birçok misafire ev sahipliği yapıyor. Son olarak Özel Atayurt İlkokulu 2.sınıf öğrencileri IB PYP programı kapsamında ‘Kim olduğumuz’ temalı gezi programlarını Gökkuşağı Kafe'de düzenlendi. Bireysel farklılıklara karşı saygı duymak, duyarlı ve farkındalığı yüksek bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle düzenlenen ziyarette, öğrenciler özel bireyler ile tanışma fırsatı buldu. Gökkuşağı Kafe, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi olmak üzere iki ayrı noktada hizmet veriyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024