×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Giyecek yardımları yetersiz kaldı

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar memurlara ödenen giyecek yardımlarının günün şartlarına göre güncellenmesini istedi. 

Gündem 08/04/2021 12:46 08/04/2021 12:47

A- A+

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar yardımcı hizmetli, memur, şoför ve ambar memuru gibi çalışan memurların her yıl ya da 2 yılda bir ödenen giyecek yardımlarının yetersiz kaldığını söyledi. Akar yazılı bir açıklama yaparak yayınlanan giyecek yardımı listesinden örneklerde verdi. 

Rakamlar makul ve mantıklı değil

Akar, “takım elbise 200,59₺, ayakkabı 56,60₺, kravat 7,71₺, eldiven 4,94₺, önlük 20,24₺ gibi güncel çarşı ve pazar fiyatlarıyla alakası olmayan rakamlar belirlenmiştir. Bu ödemeler çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri makul, mantıklı ve güncel rakamlara yükseltilmeli ve arkadaşlarımızın hak ettikleri en güzel şekilde giyinebilecekleri bir düzeye yükseltilmelidir” dedi.

Genelge gerçek fiyatlarla güncellenmeli

Akar açıklamasının son bölümünde şunları söyledi; “ 1991 model ve ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalan bu yönetmelikle ve onun birim fiyat listesiyle alışveriş yapmak imkansızdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ve hükümleri o yılın gerçek çarşı pazar fiyatlarına göre güncellenmeli ve bu şekilde bir ödeme listesi oluşturulmalıdır. Bu listedeki rakamlarla ancak internetten ikinci el kıyafet satan sitelerden, bitpazarından ya da şehrimizin tabiriyle bayat pazarından alışveriş yapılabilir.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024