×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Fuar Merkezi kapılarını açıyor

Salgın sebebiyle uzun süre kapalı kalan Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını Endüstri Fuarı ile açmak için geri sayıma geçti.

Ekonomi 03/06/2021 16:18 03/06/2021 20:48

A- A+

Eskişehir ekonomisine ve düzenlenen fuarlar ile ticaret ve sanayinin gelişimine önemli katkılar yapan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi, salgın sebebiyle kapalı olan kapılarını Endüstri Fuarıyla yeniden açmaya hazırlanıyor.

9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek fuar için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken gelişmeleri Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler eskisehirgazete.com’a  değerlendirdi.

ESKİŞEHİR EKONOMİSİNİN MAYASI

Pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi uzun bir aradan sonra Eskişehir Endüstri Fuarıyla kapılarını yeniden aralıyor. Eskişehir Endüstri Fuarı hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz?

Sizin de söylediğiniz gibi Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi çatısı altında uzun zaman sonra yeniden fuar organizasyonu gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içindeyiz.  En son geçtiğimiz yıl şubat ayında fuar gerçekleştirmiştik.  14 aylık bir aradan sonra Eskişehir’in de kimyasıyla uyuşan, şehir ekonomisinin adeta mayası olan endüstriyle alakalı bir fuarla yeniden kapılarımızı aralıyoruz.

ESKİŞEHİR İLKLERİN ŞEHRİ

Fuar ve Kongre Merkezi açıldığı günden bu yana genelde ticari ağırlıklı fuarlara ev sahipliği yaptı. Bu kez neden Endüstri Fuarı?

Eskişehir’in endüstri geçmişi cumhuriyet dönemi öncesine, Cer atölyesine kadar dayanıyor.  Sizin de bildiğiniz gibi Eskişehir aynı zamanda endüstride ilklere imza atmış bir şehir. Yerli ilk lokomotifi, ilk yerli otomobilin, uçak motorunun üretildiği şehir. Havacılıkta ilklere atmış bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin kimyasında aslında endüstri var.  Dolayısıyla hem Tüyap hem Eskişehir Ticaret Odası hem de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Endüstri Fuarı’nın bu şehir için çok önemli bir adım olacağını düşündü. Böylece Eskişehir’in endüstri alanındaki iddialarını güçlendirecek bir fuar organizasyonu ortaya çıktı. 

SANAYİCİLERİN DESTEĞİNİ ALDIK

Fuar düzenlenirken paydaşlarınızdan örneğin sanayicilerden destek aldınız mı?

Yeri gelmişken desteği için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür etmek istiyorum. Eskişehir Endüstri Fuarı gerçek manada sanayicilerimizi cesaretlendirecek, hem savunma sanayimizin dev firmalarıyla hem de Eskişehir’deki endüstri alanındaki şirketlerimizle bir araya getirecek olan bir fuar olacak. Fuarın yanı sıra ikili iş görüşmeleri de Eskişehirli sanayicilerimize çok önemli katkılar sağlayacak. 

SANAYİMİZE YENİ UFUKLAR AÇACAK

Savunma sanayinin ve endüstrinin önemli firmalarının katılımı konusundaki beklentiler nelerdir?

Fuarımız T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek. Böylece  Savunma Sanayii Başkanlığı’na bağlı vakıf şirketleri de hem stant açarak hem de bire bir görüşmelere katılmak suretiyle de Eskişehir Endüstri Fuarında yer alacaklar. STM Savunma Teknolojileri, ASELSAN, TAİ – TUSAŞ, TEİ – TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN ve ASPİLSAN ENERJİ olmak üzere öncü firmalar fuara katılacaklar. Bu yönüyle Eskişehir Endüstri Fuarı, Anadolu’da düzenlenen en önemli endüstri fuarlarından biri olacak. Bu vesileyle desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir başta olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. 

Fuardaki ikili görüşmelerden de bahsedebilir misiniz? 

Eskişehir Endüstri Fuarı kapsamında çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Eskişehirli sanayicilerimizi ve KOBİ’lerimizi hem endüstrinin dev firmalarıyla hem de savunma sanayimizin öncü şirketleriyle bir araya getireceğiz. Bu organizasyon için odamız tarafından hazırlanan özel yazılımla istedikleri şirketlerle görüşmek isteyen üyelerimizi firmalarla buluşturacağız. Üyelerimiz, web sitemiz üzerinden çevrimiçi olarak alacakları randevuyla, yine bizim oluşturduğumuz görüşme alanında bire bir görüşmeler gerçekleştirecekler. Bu organizasyon da ETO, EOSB ve TÜYAP’in işbirliğinde gerçekleştiriyor. 

Umarız başarılı ve Eskişehir'e faydalı bir fuar olur. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024