×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eğitim Fakültesinde ‘“Özel Yetenek Potansiyeli Olan Öğrencileri Sınıfta Fark Etme” paneli gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü bilimsel paylaşım toplantıları kapsamında “Özel Yetenek Potansiyeli Olan Öğrencileri Sınıfta Fark Etme” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Spor Eğitim 15/12/2023 13:30 15/12/2023 13:30

A- A+

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü bilimsel paylaşım toplantıları kapsamında “Özel Yetenek Potansiyeli Olan Öğrencileri Sınıfta Fark Etme” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Özel Yeteneklilerin Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Demirel Dingeç’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Arş. Gör. Dr. Ömer Faruk Tamul, Arş. Gör. Saadet Bayar ve Arş. Gör. Saadet Kılıçarslan panelist olarak yer aldı.

“Özel yetenek potansiyeli olan öğrencileri sınıfta fark etme” konulu panelde özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, öğrencileri aday gösterme sırasında dikkat edilebilecek konular, bu süreçteki sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Eğitim Fakültesinde öğrenim gören farklı bölümlerdeki öğretmen adayları meslek yaşamlarında potansiyel özel yetenekli bir öğrenciyi nasıl belirleyebilecekleri konusunda farklı bakış açılarına dair bilgiler edindi.

Dr. Öğretim Üyesi Şule Demirel Dingeç: “Potansiyel özel yetenekli öğrencileri belirleme konusunda öğretmenlerin önemli rolü olduğunu düşünüyoruz.”

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şule Demirel Dingeç  panelde şunlara dikkat çekti: “Özel yetenekli öğrencilerin eğitimi alanında özellikler, tanılanmalar, eğitimler, öğretmenler ve aileler gibi pek çok önemli başlık var. Hatta bunların alt boyutları da önemli birer seminer, panel konusu olabilir. Biz bugünkü panelimizde özel yetenek potansiyeli olan öğrencileri sınıfta fark etme konusuna değinmek ve en azından bu başlıklarda ilerlemek için doğru bir başlangıç noktası yapılmasına katkı sağlamak istedik. Panelimizin özellikle farklı branşlarda öğretmen olarak çalışacak öğretmen adaylarına fayda sağlayacağına inanıyoruz. Geleceğin öğretmenlerinin özel yetenek potansiyeli olan öğrencileri fark etme, belirleme, destekleme gibi konularda en önemli paydaşlardan biri olduğunu düşünüyoruz.”

Panelistler görüşlerini paylaştı

Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Saadet Kılıçarslan, özel yetenekli öğrencilerin özellikleri konusunda var olan veri kirliliğine dikkat çekerek şunları söyledi “Günümüzde özellikle internet üzerinden kolayca pek çok kaynağa ulaşılabiliyor. Bu durum bir kolaylık sağlarken, bazen yanlış bilgilerle de karşılaşılabiliyor. Öğretmenlerin özel yeteneklilerle ilgili ulaştıkları kaynakların güvenilir ve güncelliği konusunda eleştirel yaklaşmalarını önemli buluyorum.” Arş. Gör. Saadet Bayar ise öğretmenlerin çocuklara yaklaşımı, diğer öğretmenlerle, ailelerle, uzmanlarla ve yöneticilerle iş birliği üzerinde durarak bu noktalara ilişkin Türkçe ve yabancı yazılı kaynaklar kadar sosyal medyanın, filmlerin, dizilerin de birer kaynak olabileceğini belirtti. Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ömer Faruk Tamul “Özel yetenekli öğrencilerin genelde olumlu olarak görülen özelliklerinin tamamı hepsinde aynı düzeyde görülmeyebilir. Hatta bazı olumsuz özellikleri de olabilir. Örneğin tüm özel yetenekli öğrencilerin akademik ders notları yüksek olmayabilir. Bu tür öğrencileri fark etmek için öğretmenler önyargılı olmamalı ve iyi gözlem yapmalıdır.” diyerek görüşlerini paylaştı.

Panel sonunda, panel moderatörü ve panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024