×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Dr. Öğr. Üyesi Özer’in Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

Dr. Öğr. Üyesi Özer’in projesi UNIPDES, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kültür Sanat Yaşam Eğitim 07/08/2023 12:47 08/08/2023 16:57

A- A+

Kariyer Geliştirme Programı kapsamında UNIPDES - Üniversite Öğrencilerinin Psikolojik Belirtileri İçin İnternet Tabanlı Öte tanısal Müdahale Programı: Geliştirme, Kullanılabilirlik ve Etkililik Değerlendirmesi başlıklı projesi desteklenmeye hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer, projesinin üniversite öğrencilerine sunulan psikolojik yardım servislerinin dijitalleştirilmesine odaklandığını belirterek bu kapsamda internet tabanlı müdahale geliştirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekti.  Dr. Öğr. Üyesi Özer sözlerine şu şekilde devam etti: “İnternet tabanlı müdahaleler geniş kitlelere psikolojik yardım sunmak için kullanılan, etkisi kanıtlanmış önemli müdahale araçları. Ne yazık ki ülkemizde henüz çok çalışılmamış bir alan. COVID-19 sürecinde geliştirdiğimiz ve tüm vatandaşların kullanımına sunduğumuz kendi kendine yardım sisteminden sonra, öğrencilerin problemlerine odaklanan yeni bir projenin desteklendiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Projemiz dayandığı fikir dikkate alındığında ülkemizdeki ilk uygulama olacaktır. Proje de herhangi bir problem alanına odaklanmaksızın tanıdan bağımsız kullanılabilecek bir müdahale programı geliştirmeyi hedefliyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak dijital müdahaleler alanında projelerde öncü olmaya devam ediyoruz.” 

 Anadolu Üniversitesinin yanı sıra projede Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden araştırmacıların yer aldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer: “Doç. Dr. Ali Ercan Altınöz, Doç. Dr. Sedat Batmaz, Doç. Dr. Uğur Doğan, Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, Dr. Öğr. Üyesi Recep Gür, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Gürel ve Dr. Burak Köksal proje ekibinde yer alan araştırmacılar. Psikolojik danışma ve rehberlik, psikiyatri, psikoloji, bilgisayar mühendisliği ve uzaktan eğitim alanlarında uzmanların yer aldığı disiplinler arası bir proje. Bu yönü ile de oldukça kapsamlı. Beş farklı merkezde yürütülecek bir deneysel çalışma olarak bu alandaki en büyük deneysel araştırmalardan biri olması hedefleniyor.” İfadelerinde bulundu. 

Proje kapsamında ilk olarak projeye dahil olan  beş farklı üniversitenin öğrencileri programdan ücretsiz bir şekilde kurumsal e posta adresleri ile  yararlanacak. Projenin ileri dönemlerinde ise Türkiye’deki tüm üniversite öğrencileri için psikolojik destek aracı olması hedefleniyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

RÖPORTAJLAR TÜMÜ