×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Diyabetinizi Bu Çayla Kontrol Altına Alın !

Akşamları bir fincan içmek diyabet hastalığı ihtimalini azaltıyor.

Spor Kültür Sanat Yaşam Sağlık 07/08/2023 20:58 07/08/2023 20:59

A- A+

Antioksidanlar, vücutta yüksek miktarda bulunduğu zaman kalp rahatsızlıkları ve tip2 diyabet hastalığına neden olan serbest radikalleri kontrol altına almaya yardımcı olur. Belirli bitkilerin çayları da bu radikalleri, vücudumuzun kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor.

SAĞLIK SORUNLARINIZ VARSA YA DA DAHA ÖNCE BU ÇAYLARI TÜKETMEDİYSENİZ, LÜTFEN TÜKETMEDEN ÖNCE BİR UZMANDAN TAVSİYE ALINIZ.

Papatya Çayı
Papatya çayı, özellikle uyku sorunu çekildiği zamanlarda vücudun gevşemesini sağlayan ve uyku getirme, rahatlatma özelliğiyle bilinir.
Yapılan araştırmalara göre uykusuz kalınan gecelerde vücut normale oranla daha az insülin salgılamakta ve kan şekeri bu nedenle artmaktadır. Papatya çayı uykunuzu destekleyerek sağlığınızı korumanızda önemli bir rol oynayabilir.


Yeşil Çay
Özellikle akşam yemeklerinden sonra bir fincan yeşil çay tüketmek diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır. Yapılan çalışmalarda yeşil çayı ve yeşil çay özünü tüketen insanlarda daha az yağlanma olduğu ve diyabetik hastalıklara daha az yakalandığı belirlendi.


Siyah Çay
Siyah çay da yeşil çay da aynı bitki ve köklerden elde edilir. Yeşil çayda olduğu gibi siyah çayda da benzer etkiler görünmektedir.


Zencefil Çayı
2015’te yapılan bir araştırma, zencefil kökü takviyesinin tip2 diyabetli kişilerde açlık kan şekerini düşürdüğünü ortaya koydu. Ayrıca zencefil çayı tüketimi, artan insülin direncini kırarak glisemik kontrolü etkileyebilir.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024