×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Dikkat! Eskişehir de Etkilenecek

Eyyamı bahur sıcakları normal şartlarda 3 Temmuz- 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında etkisini göstermesi bekleniyor.

Yeşil 29/07/2023 17:39 29/07/2023 17:40

A- A+

Eyyamı bahur sıcakları normal şartlarda 3 Temmuz- 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcaklıkların 16 Temmuz Pazar günü akşam saatlerine kadar etkisini göstermesi ön görülüyor.

Eyyam-ı Bahur sıcaklarında nasıl tedbirler alınabilir?
 

1. Şapka ve Güneş Gözlüğü Kullanın: Başınıza şapka takarak başınızın güneşten etkilenmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca, güneş gözlüğü kullanmak gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden korur.

2. Açık Renkli ve Geniş Şemsiyeler Kullanın: Dışarıda güneş altında dolaşırken açık renkli ve geniş şemsiyeler kullanmak, güneşin doğrudan etkilerini azaltır.

3. Ağır Egzersizlerden Kaçının: Sıcak havalarda aşırı fiziksel aktivitelerden kaçının, özellikle öğle saatlerinde dışarıda spor yapmaktan sakının.

4. Beslenmenize Dikkat Edin: Hafif ve kolay sindirilebilir besinleri tercih edin. Ağır ve yağlı yiyecekler vücut ısısını artırabilir.

5. Klima Bakımlarını Yaptırın: Evinizde klima kullanıyorsanız, düzenli olarak bakımını yaptırın, filtrelerini temizleyin ve çalışmasını kontrol ettirin.

    Risk Grubundakiler İçin Özel Dikkat: Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olanlar gibi risk grubunda olan bireylerin özellikle sıcaklık etkisine karşı daha dikkatli olması gerekir.

Eyyam-ı Bahur sıcaklarında bu tedbirleri alarak, sıcak hava dalgalarının olumsuz etkilerini en aza indirebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024