×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Balkan camiasına yeni soluk

Rumeli ve Balkan camiasına yeni soluk katacak Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği kuruluşunu tamamladı.

Gündem 20/06/2021 14:47 20/06/2021 14:48

A- A+

Eskişehir’de Rumeli ve Balkan camiasına yeni soluk katacak Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği kuruluşunu tamamlamasının ardından ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirerek çalışmalarına başladı.

Rumeli ve Balkan camiasında geleneğin yeni nesil göçmenlere aktarılarak geleceğe taşınmasını hedefleyen ERBALDER Eskişehir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda geniş katılımla genel kurulunu gerçekleştirdi.

Balkanlarda yaşanan dram

Kurucu Başkan Neziha Bilen yaptığı konuşmada Balkanlarda yüzyıllar boyu yaşanana insanlık dramına ve göç unsuruna dikkat çekerek Rumeli ve Balkan göçmenlerinin kimlik ve benlik mücadelesinden vazgeçmediğine vurgu yaptı. Başkan Bilen konuşmasına şöyle devam etti “Rumeli ya da Balkanlar deyince sadece bir coğrafyadan değil, bir kültürden, bir medeniyetten, bir ruhtan söz etmekteyiz. Kültürümüzün yaşatılması ve bilinmeyen yüzünün gün ışığına çıkarılması, paha biçilmez bir değerdir. Atalarımızdan kalan kültür mirası emanet olarak korumak ve taşımak bizim için bir onurdur. Biliyoruz ki, geleceğin aydınlığı geçmişin derinliklerinden gelir.”

 Geleceğe not düşmek için

Bilen konuşmasında Geleceğe not düşmek ve içimizdeki Rumeli sevdasını, aidiyet duygusunu yaşatmak amacıyla, Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğunu hatırlattı.. Bilen, “Derneğimiz, Anayasa’mızın öngördüğü esaslara ve Atatürk ilkelerine uygun olarak, Cumhuriyet’imizin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti düzeni içinde, varlığını ilelebet sürdürmesi ve halkımızın huzurlu bir ortamda yaşaması için üzerine düşen görevi yerine getirmeğe amaçlamıştır. Bu çerçevede; ERBALDER olarak, ulusal ve uluslararası projeler üretmek için şeffaf, güvenilir, sosyal sorumluluk bilincine sahip, yüzü bilgiye dönük aktif bir kurum olmaya hedefledik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Yeni yönetim seçildi

Genel kurul sonrası ERBALDER yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Neziha Bilen, Miyase Pazı, Uğurcan Usgül, Suat Yalnızoğlu, Ferhan Korkmaz, Şenol Şafak, Mehmet Tunca, Arda Genç, Ali Köse, Yılmaz Metin, Zikri Doğruoğlu.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024