×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Anadolu Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

TÜBİTAK 1002 ARDEB Hızlı Destek Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi doktora öğrencilerinin projeleri kabul edildi.

Spor Eğitim 13/03/2023 16:18 13/03/2023 16:18

A- A+

TÜBİTAK 1002 ARDEB Hızlı Destek Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi doktora öğrencilerinin projeleri kabul edildi.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002 Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Hızlı Destek Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi doktora öğrencilerinin projeleri kabul edildi.  Bu kapsamda Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı  Doktora Öğrencisi Uzman Canan Yılmaz Kapancık’ın “Meme Kanserinde Uzun Kodlanmayan RNA SLC9A3-AS1'in Apoptoz ve Proliferasyon Üzerine Etkisi” projesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Doktora öğrencisi Ayşe Serra Kaya’nın “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nda (DEHB) Yürütücü İşlevler ve Dil Becerileri” başlıklı projesi TÜBİTAK ARDEB tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yılmaz Kapancık: “Uzun kodlanmayan RNA SLC9A3AS-1'in apoptoz ve proliferasyona etkisini araştırarak meme kanseri ile ilişkisini belirlemeyi amaçlıyoruz”

“Meme Kanserinde Uzun Kodlanmayan RNA SLC9A3-AS1'in Apoptoz ve Proliferasyon Üzerine Etkisi” konulu projesi hakkında bilgi veren Uzman Canan Yılmaz Kapancık, şunları söyledi: “MCF-7 meme kanseri hücre hatlarında anti-kanser özelliğe sahip olduğunu belirlediğimiz polidatinin IC50 dozunda uzun kodlamayan RNA’ların ekspresyonu üzerine etkilerini microarray analizi ile incelemiştik. Polidatinin uzun kodlanmayan RNA SLC9A3AS-1’in ekspresyon düzeyini dramatik oranda düşürdüğü saptamıştık. Bu kapsamda TÜBİTAK 1002 Acil Destek projemizde ise bu verilerin yol göstericiliğinde uzun kodlanmayan RNA SLC9A3AS-1'in apoptoz ve proliferasyona etkisini araştırarak meme kanseri ile ilişkisini belirlemeyi amaçlamaktayız.”

Kaya: “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar için çalışıyoruz”

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora Öğrencisi Ayşe Serra Kaya projesinde, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanısı olan çocukların dil ve yürütücü işlev becerileri üzerinde çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Kaya ayrıca TÜBİTAK’tan aldığı proje desteği ile daha çok katılımcıya ulaşabileceğini ve bu konuda mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uzman Canan Yılmaz Kapancık ve Ayşe Serra Kaya, projelerinin TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı’na kabul edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek bu süreçte destek olan Anadolu Üniversitesine ve akademisyenlerine teşekkürlerini dile getirdi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

RÖPORTAJLAR TÜMÜ