×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Anadolu Üniversitesi, Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı EAIE 2023’e Katılım Sağladı!

Anadolu Üniversitesi, 26-30 Eylül tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen dünyanın 2. Avrupa’nın da en büyük eğitim fuarı olan "EAIE 2023"e katıldı.

Spor Kültür Sanat Eğitim 05/10/2023 11:36 05/10/2023 11:37

A- A+

Anadolu Üniversitesi, 26-30 Eylül 2023 tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen dünyanın 2.  Avrupa’nın da en büyük eğitim fuarı olan "EAIE 2023"e katıldı.

Bu sene 33.'sü düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) tarafından kurulan “Study in Türkiye” pavilyonunda, Üniversitemizi Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu ve birim personeli Öğr. Gör. Sevil Aydın temsil etti. Fuarda Avrupa’daki ve Avrupa dışındaki yükseköğretim kurumları temsilcilerinin haricinde, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

YENİ İŞ BİRLİKLERİ İÇİN FIRSAT 

Rotterdam’daki fuarda Üniversitemiz, Avrupa’daki ve Avrupa dışındaki partnerlerimiz ve diğer yükseköğretim kurumlarıyla yeni ilişkilerin kurulmasına odaklandı. Öte yandan fuarda Anadolu Üniversitesinin nitelikli akademik kadrosuyla sunduğu çağdaş eğitim hizmetleri Avrupa’nın yanı sıra dünyadan pek çok ilgiliye de aktarıldı. Üniversitemiz, katıldığı uluslararası organizasyonlarla, Avrupa’daki yükseköğretim kurumları ile 400’e yakın, Avrupa ülkeleri dışındaki 30’un üzerinde farklı ortak ülke ile 300’e yakın kurumlararası anlaşmamızın ve 46 farklı ülkedeki yükseköğretim kurumu ile imzalanan 145'in üzerinde uluslararası iş birliği protokolünü daha da arttırmayı hedefliyor.

EAIE NEDİR?

1989 yılında kurulan EAIE, yüksek öğrenimin uluslararasılaşmasında uzmanlaşma, network  ve kaynaklar üstüne yoğunlaşmış bir merkezdir. Avrupa için bir merkez görevi üstlenen EAIE, kurumların uluslararasılaşmasına katkı sağlayan bireylere hizmet veren, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak öne çıkıyor. EAIE, misyon ve vizyonunu ise uluslararası eğitimin farklı bakış açılarını birleştirerek daha iyi bir dünya meydana getirme şeklinde tanımlıyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

SON HABERLER

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024