×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

71 Evler semt pazarına kavuştu

Bir süredir tartışmalara neden olan 71 Evler Mahallesi semt pazarı, Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası’nın tüm engelleme çalışmasına rağmen kuruldu. 166 tezgahın açıldığı semt pazarına, mahalle halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Yaşam 15/08/2021 12:11 15/08/2021 12:13

A- A+

71 Evler Mahallesinde vatandaşların talebi doğrultusunda Odunpazarı Belediye meclisi pazar yeri kurulması kararı almıştı. Tezgah yerlerinin noter huzurunda kura ile belirlenmesine rağmen Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası, Eskişehir’in en kalabalık mahallelerinden olan 71 Evler Mahallesi’nde Pazar kurulmasına engel olmaya çalıştı. Ancak tüm bu engelleme çalışmalarına rağmen, 71 Evler Semt Pazarı kuruldu. 166 tezgahın açıldığı semt pazarına, mahalle halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Kurt 71 Evler Semt pazarını gezdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sabahın erken saatlerinde 71 Evler Mahallesi’ne giderek, semt pazarının kurulma çalışmalarını izledi. 71 Evler semt pazarını gezen Başkan Kurt’a AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Karaman’lı da eşlik etti. Başkan Kurt, esnafa hayırlı işler ve bol kazançlar diledi. 

Mücadele ettik

71 Evler Semt Pazarı ile ilgili açıklama yapan Başkan Kurt, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Yaklaşık 1 yıl önce bu mahallede bir pazar yeri kuracağımızı söyledik. Eski muhtar zamanında başlatılan bu mücadele, seçimlerden sonra da yeni muhtarla aynı kararlılıkla sürdürüldü. Pazarcılar Odası, kendisine göre bazı çekinceler ileri sürdü. Bizimle muhatap olmadan, pazarcıları örgütleyerek pazarın kurulmasını engellemeye çalıştı. Bunun doğru olmadığını anlattık. Şuanda bu bölgede; biz pazar kurulması için mücadele ettik, onlar da kurulmaması için mücadele etti. Ama sonunda halkın istediği oldu. Verimli bir pazar haline de dönüştü. Tamamen hukuka ve kurallara uygun; belediye meclisi kararı ile gerçekleşen ve yönetmeliğe uygun bir şekilde kuraları çekilerek yerleri tahsis edilen bir pazar. Dava açtılar, hukuki haklarını aradılar. Bunlar gayet doğal ve olması gereken şeyler. Ama tehditle, şantajlarla bu işi engellemeye çalışmanın doğru olmadığını söyledik. Pazar artık oturdu, eksikler var; ancak o eksikler de önümüzdeki günlerde giderilecek.” 

Kurt'a teşekkür

71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu da mahallelinin ve esnafın çok mutlu olduğunu belirtti. Gaznepoğlu, Başkan Kazım Kurt’a ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. 

71 Evler Mahallesi sakinleri ise çok mutlu olduklarını belirtti. Emek pazarına giderken çok zorlandıklarını dile getiren mahalle sakinleri, taleplerini yerine getirdiği ve kendilerine destek verdiği için Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

71 Evler semt pazarının, mahalleye hayırlı uğurlu olmasını dileyen pazarcı esnafı ise, kendilerine destek veren Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024